söndag, januari 22, 2012

HasselbackspotatisKära Hasselback! Minns när det var fest på det glada 80-talet ... då gjorde mamma hasselbackspotatis.

Hasselbackspotatis är väl inte den nyttigaste varianten av potatis ..men vem bryr sig? Jag menar, det är ju inget man gör alltför ofta. Dessutom är det ju så grymt gott och sån mat vill man inte gå miste om.

Här är mitt recept på hasselbacks. Använd gärna ströbröd om du känner för det, jag tycker inte det tillfär så mycket om jag ska vara ärlig.

potatis (jämnstora, inte för stora)
smör
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär djupa snitt som nästan når ända ner. Lägg på plåt/i form med bakplåtspapper, så fastnar inte potatisen. Salta och peppra potatisen rikligt och lägg en liten klick smör på varje potatis. In i mitten av ugnen. Pensla potatisen var 5/10:e minut med smöret som smält. Prova med sticka efter ungefär 45-60 minuter. Salta och peppra lite extra.

8 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hmm det var länge sedan man gjorde det =)
Jag har ju födoämnesallergi och kan inte äta potatis längre ( surt som bara den för jag ÄLSKAR potatis) men detta kan jag ju göra till Andreas och Eve.
tack söta du för inspirationen!
Kramkram

Evalena - bakeandfun sa...

Åh nu hamnade jag på "memory lane" för min mamma gjorde exakt samma grej, det var ofta hasselbacks när det var gäster och så. Och varför gör man det så sällan (tror jag gjort det en gång sen jag fick eget boende) Det är ju så kalasgott!!!
Tack för tipset!
hoppas du mår bra, kramar!

Emma sa...

Ännu en klassiker. Tycker mig komma ihåg hasselbackspotatisen även på 90 talet iaf hemma hos oss. Kommer du från trollhättan eller har jag missförstått? Kommer själv därifrån men bor numer i lidköping!!

Anna sa...

I love hasselbacks. And you!

Vardaxlyx sa...

Hej IGEN =)
Jag vill tackar dig för din kanon inspirerande blogg och då vill jag medd dig att du är dagens blogg idag :-)
Mega stora kramar till dig!

"Hemmet är min vrå" sa...

Hej länkade från Vardagslyx och kom till dig, jättefin blogg, den kommer jag att gå in på fler ggr. Ha det gott. Kram Mimmi

Sara sa...

Men du ... TACK! Va gullig du är. Hoppas du såg att jag länkade till dig förra veckan :-)

Tack Mimmi, välkommen åter :-D

Kram Sara

Fröken Dill sa...

Hasselbackspotatis ÄR verkligen festligt. Liksom flera andra har jag fina minnen av att mamma lagade dessa när det var extra fint!