onsdag, januari 11, 2012

Korvgryta med stingOkej, hur roligt är falukorv då, tänker ni? Ja, det kan faktiskt bli rätt roligt om man anstränger sig lite. Och med lite så menar jag verkligen lite.

Det här är en vardagsrätt som passar bra i lunchlådan. Smaksättningen i den här grytan är ketchup + sötstark senap + vitlök. Helt grym kombo! Låter inte så speciellt kanske men det blev en helt ny rätt.

Anledningen till att jag inte skrivit mängden på grädde och vatten beror på att det är så individuellt hur "såsig" gryta man vill ha. Räkna med något mer grädde än vatten. Samma sak gäller senapen och ketchupen, smaka av och tillsätt så mycket du tycker är lagom. Jag hade nog i 1 msk senap och 2 msk ketchup. Ha i vilka grönsaker du vill, det viktiga är att du har i senap och ketchup :-)

Servera grytan till potatis, pasta eller ris ... vi kokade blomkål och åt till.

2 personer

200 g korv
1 gul lök
1/2 röd paprika
10 cocktailtomater
1/2 - 1 riven vitlöksklyfta
matlagningsgrädde
vatten
sötstark senap
ketchup
1/2 krm chilipulver
salt + svartpeppar

Strimla korv, lök och paprika. Stek på ganska hög värme i olivolja, så korven får färg. Sänk värmen och tillsätt vatten, grädde, senap, ketchup, riven vitlök och smaka av med salt, chilipulver och peppra. Koka ihop, tillsätt tomaterna och låt dem bli varma. Servera med valfritt tillbehör.

2 kommentarer:

Emma sa...

Tack för en bra vardagsrätt...går väl också snabb att göra med tanke på min 30 minuters gräns ;)

Sara sa...

Åh va kul att du anammar min rätt :-) Ja, den är verkligen en snabb rätt ... som smakar GOTT!!

Kram Sara