Den här förrätten kan förberedas i god tid och tar ingen tid att garnera. Jag tycker det är snyggt att servera den i ett cocktailglas, gärna med ett salladsblad i botten. Jag använder romansallad, som är en "rejäl" sallad som inte bara hamnar som ett blött papper i botten. Den blir mer som en korg som håller cocktailen på plats. Smaken är mild och jättegod.
Garnera gärna med ett parmesanchips (recept finns här)
4 personer
1 burk räkor i lag (helst färska om det finns att få tag på)
1 dl creme fraiche 34 %
1 avocado
2 msk gurka
2 msk rödlök
några matskedar riven parmesan
citron
honung
salt och vitpeppar
Häll av räkorna och krama ur all vätska. Tärna gurka och avocado i små tärningar. Finhacka löken. Blanda ihop med räkor, cremefraiche och riven parmesanost. Smaka av med citron, lite honung och salt och peppar.
2 kommentarer:
Hej hej!
Hittade in här när jag sökte på Räkcocktail! Har testat den nu och den var kanongod!
Jättefinblogg också. Här ska jg titta in fler gånger :)
Hälsn. Madde
Hej! Älskar ditt goda recept. Gästerna ville ha receptet och vi gör det ofta för det är något som uppskattas av hela familjen.
Så tack för världens bästa recept :)
Skicka en kommentar