Här serveras fisken med kokt ris och en UNDERBART
god och nyttig bönröra (recept finns här)
Torsk är bra mat! Nyttig, god och enkel att tillaga. Det här är en snabb ugnsrätt som smakar gott av de krossade tomaterna ... oreganon.. grädden ...och vitlöken.
Jag använder oftast fryst torsk i block, om du använder färsk eller tinad så korta ner tiden i ugnen.
2-3 portioner
400 g torsk eller sej
1 burk krossade tomater (jag använder cocktailtomatr på burk)
1 dl valfri grädde
1 msk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 tsk honung
1 tsk citron eller vinäger
salt och vitpeppar
riven ost
riven ost
Dela fisken i mindre bitar (3*3 cm eller större) och lägg i en inte alltför stor ugnsform. Salta och peppra runtom på fisken. Rör ihop tomater, grädde, tomatpuré, vitlök, oregano, honung, citron/vinäger och samak av med salt och peppar. Häll över fisken och strö över mer oregano. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Ta ut och strö över den rivna osten, höj upp fisken och öka till 225 grader. Gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.
10 kommentarer:
Ser JÄTTE smarrigt ut =) Du är ju bara sååååå jävla duktigt! Förlåt
;-)
Står i ugnen och doftar underbart!
Hittat din blogg nyligen och älskar den!
Tack söööta ni!!! Hur smakade det???
Kram Sara
Supergott. Och så snabbt och enkelt! /MariaJ
Stod på Coop och hade just bestämt mig att det skulle bli fisk och hittade dig via en Googling... och OJ vad jag är glad för det.
Så enkelt det var och SÅÅ gott det blev. Jag set dessutom en möjlighet att experimentera lite, vilket gör det extra kul att laga mat.
Tack för detta!
/Robert
Tack Robert, va roligt att du gillar receptet. Välkommen åter!
Kram Sara
Provar ditt recept nu! Står i ugnen och gottar sig! Ska bli spännande att se hur det smakar :) tack för tipset! :)
Mums! Blir nog allt torsk i ugnen för mig imorgon :-)
Med vänlig hälsning, Hanna
http://pentmark.blogspot.se/?m=1
Sällar mig till skaran som testar detta recept!
Tack snälla för toppenrecept! Supergott och så enkelt.
Skicka en kommentar