söndag, februari 12, 2012

Kycklinggryta Toscana



Suveränt god gryta som funkar som såväl vardagsrätt som bjudrätt. Den går supersnabbt att göra men smakar mycket kärlek och omsorg. Tomat, örter, vitlök ... med perfekt sälta, sötma och syra!

Använder Kelda´s Toscanska tomatsoppa som smaksättning - lite halvfuskigt, men ack så gott!

En gryta ska enligt mig ha smak av syra, sötma och sälta så glöm inte matskedarna med vinäger, honung och fond!

4 personer

500 g kycklingfilé
1 stor gul lök
1 stor paprika
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl Keldas Toscanska tomatsoppa
1 1/2 dl valfri grädde
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
ljus Maizena
salt + svartpeppar

Tärna lök och paprika. Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek i smör + olja på medelhög värme, salta och peppra. När kycklingen fått färg runt om, tillsätt soppa, grädde, tomatpuré, kycklingfond, honungoch vitvinsvinäger. Låt koka ihop och red av med Maizena. Smaka av med salt och peppar ev mer av de övriga smaksättarna. Smaka, smaka, smaka! Riv ner en vitlöksklyfta strax innan servering. Servera med t ex ris eller pasta.

1 kommentar:

Emma sa...

Då fuskar jag hela tiden för jag använder jämt sådana genvägar! Ser väldigt gott ut!