tisdag, februari 07, 2012

Lax i ugn med grädde, vitt vin och räkor






Grädde, vitt vin, vitlök och räkor .... det är allt! Varför krångla till det?

Det här receptet kan jag inte ta åt mig äran av, hittade det på favvobloggen Matplatsen (hos Bloggfamiljen).

Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt.

Om du vill ha en lite tjockare sås, rör då ner ljus Maizena i gräddblandningen. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften. Korta annars ner tiden i ugnen.

4 personer

4 st laxfiléer
4 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2-3 pressade/rivda vitlöksklyftor
vitpeppar
flingsalt
räkor

Lägg laxen i en ugnsfast form, peppra och salta. Var INTE snål med saltet! Rör ihop grädde, vin och vitlök - tillsätt ex ljus Maizena. Salta något. Häll över laxen och gratinera mitt i ugnen i 175 grader, i 25-30 minuter. Ta ut laxen, strö över räkorna och servera genast.

4 kommentarer:

Andrea sa...

Det här ser riktigt gott ut! Och ville passa på att tacka för en bra blogg =)

Marina sa...

Lagade denna underbart goda fiskrätt igår och den fick högsta poäng av hela famlijen. Tusen Tack!! Vilken bra och trevlig blogg du har är inne varje dag och tittar....

Sara sa...

Tack Andrea, dina fina ord värmer!!

Va kul Marina att den fick högsta betyg! Ja jag kan ju bara hålla med ... MUMS!

Evelinakarenina sa...

Vilken härlig rätt! Gjorde den igår till min lilla familj och den gick helt klart hem! Tack!