fredag, april 13, 2012

Champinjonsås med smak av kantarell och cognac


Ännu en fantastiskt god sås som impade både på mig själv och sambon.

Köpte hem Milkas creme fraiche, smaksatt med kantarell och cognac. Kan ibland tycka det är fusk att göra sås på "färdiga produkter" men ibland är även jag beredd att göra ett undantag :-)

Den här såsen (röran) serverade jag till fläskytterfile och klyftpotatis, men den passar till annat ,fläsk-, kyckling- och nötkött.

2 personer

1/2 burk Milkas creme fraiche kantarell och cognac
1/2 dl vatten
150 g färska champinjoner
1/2 gul lök
1/2 msk kalvfond
salt och svartpeppar
knivsudd socker
Maizena
ev soja

Skiva eller kvarta svampen och stek i smör med den tärnade löken. Stek på hög värme så svampen får färg, men inte bränns. Sänk värmen och tillsätt creme fraiche och vatten. Vill du ha en rinnigare sås tillsätter du mer vatten. Smaka av med fond, socker, salt och peppar. Red av med Maizena och färgsätt ev med soja.

2 kommentarer:

Mags Romantiska Smycken sa...

http://www.vindsromantik.blogspot.se/

Hej Sara
Har nu ätit en god middag med stekt lax, hittade din underbara fisksås, och den var supergod! Den kommer att bli en favorit.

Tack!
Önskar dej underbara vårdagar
Kram Maggan

Sara sa...

Åh, tack .. va roligt!! :-)
Välkommen åter!

Kram Sara