tisdag, april 10, 2012

Kärleksmums

 Strössel från Dr Oetker

 Halv sats - gräddade i en 21*19 cm stor form


 
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas. Kär kaka har många namn.

Här kommer mitt bästa recept som ger saftiga och luftiga bitar. Garnera med strössel eller kokos!

Jag brukar halvera receptet och grädda kakan i en form från Ikea, 21*19 cm. Perfekt form som ger höga bitar. Jag brukar skära ganska små bitar, så kan man ta flera om man så önskar.

Perfekta att frysas!

150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 1/2 dl mjölk
4 1/4 dl vetemjöl

glasyr

50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
kokos eller strössel

Sätt på ugnen på 225°C. Smöra och bröa lämplig ugnsform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd snabbt ihop med slickepott. Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet.
Häll och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Beroende på form tar det olika lång tid. Ha koll!


Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos eller strössel. Låt glasyren stelna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dåligt recept, duschar inte skrivit om kaffet ska vara kokt en torr kaffe o alternativ till om man INTE vill ha kaffe för dem små som ska äta! Sen tror jag duschar skrivit lite fel recept på glasyren yrpanna!

VellingeMamma sa...

Jag vet inte varför föregående talare berättar så varmt om duschar men det här receptet var jättebra och supergott. Min blev en aning smulig men jag får testa att dra ner antal minuter i ugnen nästa gång..