lördag, maj 26, 2012

Chokladformar

 Silikonformar från Rusta


Precis framtagna ur frysen. Garnera med t ex färska bär och servera inom 10 minuter! "Isen" på formarna smälter på några minuter, på bilden har den börjat göra det.

 Ett superenkelt sätt att servera olika desserter på. Pensla insidan av muffinsformar med valfri choklad och fyll med t ex glass, grädde, färska bär eller nåt annat mumsigt.

Använd muffinsformar eller silikonformar, vilket som går bra, dock är det bra om du inte använder för tunna muffinsformar för då kan de tappa formen. Pensla insidan, kyl en minut, pensla igen. Låt stelna och fyll. På bilden har jag fyllt dem med hemmagjord gräddglass som skall frysas. Så himla gott och framför allt : enkelt!! Se till att ta bort formarna medans de är kalla, annars lossar de inte så lätt utan mjuknar.

Till 6 formar går det åt 100 g choklad

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, vilket bra tips! Det ska jag fixa i nästa vecka! Ha en trevlig kväll, vännen!

Kram!

Helena sa...

Som jag väntat!! :-) Ser gott ut. Du har ingen bild på hur det ser ut färdigt?