tisdag, maj 08, 2012

Kycklingfilé fylld med kallrökt skinka, torkade cocktailtomater & machegoost




Mums med fylld kycklingfilé!

Här bjuder jag er på ett underbart recept som garanterat "går hem" ute i stugorna.

Fyll med kallrökt eller lufttorkad skinka - kallrökt ger mer smak men konsistensen är densamma. Jag hade cocktailtomater i lag hemma men det går lika bra med soltorkade tomater. Machegoost är en spansk ost som påminner om parmesanost. Kan alltså bytas mot parmesan.

Servera med dina favorittillbehör som t ex nån form av potatis och sås. På bilden serveras kycklingen med ugnsbakad potatis och min UNDERBARA parmesansås!

kycklingfilé
kallrökt skinka 1 p/p
cocktailtomater i ört- eller vitlökslag 3 p/p
riven machegoost 1 msk p/p
salt och svartpeppar
smör + olja

Gör ett djupt snitt i kycklingen från sidan. Tärna skinkan och tomaterna. Fyll kycklingen med skinka, tomat och ost. Häll gärna på lite av oljan som tomaterna legat i. Tryck in fyllningen så inget sticker ut. Bind ihop filéerna och salta och peppra väl. Stek i smör + olja på hög värme runtom, lägg över i ugnsfast form. Stick in stektermometer i tjockaste delen. Kör klart i 150 grader tills termometern visar 72 grader, det tar ungefär 30 minuter beroende på storlek. Låt vila några minuter innan du tar bort steksnöret. Dela filéerna snett på mitten eller skiva upp den helt. Servera med valfria tillbehör.

Inga kommentarer: