tisdag, maj 08, 2012

Strösselkakor


Åh vilka söta kakor! Man blir glad bara av och se på dem. Och ännu gladare när man smakat dem. 


De har en knäckig smak, dessutom ger strösslet lite extra "crunch". Äggulan gör dem extra spröda och de verkligen smälter i munnen. Kan lova att det här är en kaka du gärna råkar ta flera av ...

Du kan byta ut sockret hur du vill. Använd strösocker, råsocker, muscavadosocker, farinsocker ... ta 2 dl av en sort eller 1 dl av två sorter. Det är bara att testa sig fram. Jag tycker kakorna blir godare om du tar hälften muscavado eller rå. 

Är i full sjå att provbaka inför dotterns dop och sånna här får det bli! De är redan favorit!

25 stora eller 40 normala

150 g smör
1 dl mörkt muscavadosocker/råsocker
1 dl strösocker
1 äggula
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
färgglatt strössel

Blanda samman smör och socker och rör i äggulan. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vanilj för sig och vänd ner i smeten. Rör till en jämn kakdeg och forma till små bollar. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper, platta ut något och garnera med strössel. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter (15 min för stora).

1 kommentar:

Sweet Passion sa...

mums va härligt goda de ser ut