torsdag, juni 21, 2012

Grekisk marinad


Här ihop med en grönsallad med olivolja, rödvinsvinäger, parmesan, salt 
och svartpeppar samt Lohmander´s såser: bearnaise och hickory grillsås.

Hittade ett recept på marinad på Ica´s hemsida. Gjorde om det lite och det blev ett riktigt lyckat resultat! 

Marinerade en fläskytterfilé i ca 2 timmar och det blev sååååå saftigt! Dock är det minst lika viktigt att man sköter köttet på grillen, annars kan ingen marinad rädda det. 

Tack vare citronen blir köttet supersaftigt och det bara smälter i munnen. Syra är viktig i alla marinader oavsett om det är i form av citron, vinäger eller coca cola (kolla in min coca cola marinad här)

Glöm inte att salta rejält. När du helsteker kött måste du överdriva!

Receptet är för 1 stor fläskfile/fläskytterfilé eller 2 små

1 dl olivolja
saften från 1 citron
2 skivade vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
1 msk honung eller sirap
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar

Blanda i en påse och lägg ner köttet. Marinera minst i 2 timmar. Ju längre - desto bättre!


1 kommentar:

Anonym sa...

1 dl olivolja, eller 2 tsk olivolja? du har skrivit både och i receptet.
Mvh