fredag, juli 20, 2012

Chokladtårtbotten

Här gräddad i en form på 24 cm i diameter

Här med vanlig tårtbotten. Fylld med vaniljkräm 
(marsansås + vispad grädde) och hallon- och jordgubbsröra

Det blir snygga tårtbitar!

En riktigt bra tårtbotten! Den blir saftig och luftig och är enkel att dela. Den här kan du inte misslyckas med!

Enligt receptet är bottnen är till en form på ca 20 cm i diameter, men givetvis går det bra med en större form men korta då ner gräddningstiden något.

50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver

Smält smöret med mjölken. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Slå över smör- och mjölkblandningen över äggblandningen och rör till en jämn smet. Blanda och sikta ner de torra ingredienserna, rör om försiktigt. Häll i smörad och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen, i 175 grader, i ca 35-40 minuter. Låt svalna innan du delar den och lägger emellan.

1 kommentar:

Jenny sa...

Gjorde denna tårtbotten, men la till en halvsats till en 24 cm form. Blev jättebra! Luftig, hög och lätt att dela i tre delar.