måndag, juli 16, 2012

Stekt kummel med baconfrästa grönsaker & hollandaisesåsÅååh,  V I L K E N  braksuccé! Och SÅ enkelt! 


Har ni testat bacon till fisk? Det är ofattbart smarrigt, det bryter av så gott. Ett tips är att tärna det och steka ihop med grönsaker. 


Vi smörstekte fisken i stekpanna och serverade den med ugnsrostad färskpotatis, de baconfrästa grönsakerna och hollandaisesås (på burk). En riktig festmåltid som varmt kan rekommenderas. Mycket kan förberedas i god tid!


Testa det här! Kummeln kan bytas ut mot valfri fisk och potatisen kan serveras på valfritt sätt.


2 personer

valfri fisk
smör
salt + vitpeppar
1/2 pkt bacon
10 gröna sparrisar
10 haricot vertes
1/2 röd lök
salt + svartpeppar

potatis

hollandaisesås

Fixa potatisen så som önskas, den tar längst tid. Tärna bacon och skiva sparrisen i 1/2 cm tjocka skivor (gärna lite på snedden), skiva haricot vertes och hacka löken. Stek i lite smör på medelhög värme så grönsakerna mjuknar, avsluta med att höja värmen så röran får färg. Smaka av med salt och peppar. Stek fisken i smör, ös under tiden. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatis, bacongrönsakerna och hollandaisesås.

Om rätten skall serveras senare till era gäster kan ni förbereda å följande sätt. Skär bacon + grönsaker och lägg i en burk, ev bryn på försiktigt och ge färg innan maten skall serveras. Ev skala potatis och lägg i kastrull. När gästerna kommer, stoppa in potatisen i ugnen/koka. När den nästan är klar, stek på fisken, värm såsen och ge bacongrönsakerna färg.

Inga kommentarer: