torsdag, augusti 09, 2012

Enkla maränger

 Ministrössel från Strössel och annat. Finns enormt många att välja mellan!Det här är det perfekta receptet på maränger om du inte kräver att de ska vara glansiga (då skall du göra efter det här receptet). Jag kallar dem fulmaränger men det är egentligen fel namn, men vad jag menar är att de är perfekta om det liksom inte är marängen i sig som är viktig. Alltså ... om du ska ha marängen TILL nåt annat. Jaja.. ni hänger nog med :-)

De här lämpar sig för barnkalaset .. till marängsvissen .. på tårtan .. ja, säg vart de inte lämpar sig? De får en matt yta och ett sprött inre.

Jag gräddar dem på låg temp, 95 grader, så de behåller sin vita fina färg.

100 minimini/50 mini/25 normala

1 äggvita
3/4 dl strösocker
ev karamellfärg och strössel

Vispa äggvitan i en fettfri bunke med elvisp tills äggvitan blir hård. Färga ev med karamellfärg. Vispa ner hälften av sockret under kraftig omrörning. VÄND ner resterande socker försiktigt. Spritsa ut på plåt. Garnera ev med strössel. Grädda längst ner i ugnen, 95 grader. Tid? Vill du ha dem spröda gräddar du minimini i ca 30 min, mini i ca 60 min och normala i ca 90 minuter. Testa dig fram, alla ugnar är olika!

1 kommentar:

Sophia sa...

Åh, vilka söta! Måste definitivt testa. Undrar bara hur man förvara dem bäst? Glasburk i rumstemp? Och hur länge står de sig då? Tack för en supermysig blogg =)