måndag, augusti 06, 2012

Gluten- & mjölkfria svartvinbärsmuffins


Formar från Kalasfårm, servetter från Ica

Min svärmor var här och grattade mig i efterskott och eftersom hon varken äter mjöl eller mjölk fick jag tänka till lite extra ...

Resultatet blev de här godingarna som, `faktiskt`, blev riktigt goda. Jag gjorde om ett gammalt recept. Eftersom de inte innehåller något mjöl fick de en annan konsistens och utseende. Mandelmjölet gjorde verkligen susen och tack vare vinbären blev de inte så söta.

De fastnade lite i formarna, så vi åt dem med sked!


8 normala/16 mini

1 3/4 dl mandelmjöl
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
100 g mjölkfritt margarin
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
svarta vinbär

Blanda mandelmjöl, salt och bikarbonat  i en skål. Vispa margarin, vaniljsocker och socker pösigt med elvisp. Kläck ner äggen, ett i taget, och vispa väl. Vänd ner mjölblandningen och vispa i ytterligare 2-3 minuter. Fyll valfria formar till 2/3 och lägg på några vinbär. Grädda i mitten av ugnen, i 175  grader, i 12-20 minuter, beroende på storlek. Känn med sticka!!

Inga kommentarer: