lördag, november 17, 2012

Äggfria chokladcupcakes

Min supersnabba och supergoda chokladfrosting. Recept finns här.




Jag kan bara inte i min vildaste fantasi fatta hur de här cupcakesen kunde bli så goda?! När jag läste ingredienserna tänkte jag "Vad ska väl detta bli?". Resultatet är bland de godaste cupcakesen jag smakat. OCH de är utan ägg. Jag saknar inte ens äggen. Kan med andra ord varmt rekommendera det här receptet! Välj havre/sojamjölk så kan även laktosintoleranta och mjölkallergiker äta.

Går utmärkt att frysa. Med eller utan frosting.

Hittade receptet hos Flickan och kakorna. Använde ljus sirap istället för agavesirap vilket tydligen gick hur bra som helst :-)

12 normala eller 25 mini


1 3/4 dl mjölk
1 tsk vinäger
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl kakao
1 1/4 dl olja
1 1/2 dl agavesirap (jag tog ljus sirap)


Vispa mjölk och vinäger luftigt i en bunke. Sikta under tiden de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt därefter agave (ljus sirap) och olja, samt mjölk-vinägerblandningen till de torra ingredienserna och blanda. Försök få bort ev klumpar utan att blanda alltför länge. Den ganska tunna smeten tjockar snart till sig och blir trögflytande. Häll på formar av valfri storlek, cupcakesen stiger bra i ugnen så det räcker med att fylla formarna till drygt hälften.
Grädda i 175 grader. Minicupcakes gräddas i drygt 10 minuter medan större muffins behöver 18-20 minuter eller mer.


2 kommentarer:

Victorias Provkök sa...

Ser riktigt gott ut och fluffet ovanpå ser riktigt mumsigt ut:)
Ha en fin dag!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Anonym sa...

Vad är det för vinäger?