tisdag, november 13, 2012

Biffar fyllda med bacon & fetaost





De här biffarna bara måste ni testa! Fick tipset från min mamma, som bjöd på dessa. Det blir verkligen nåt extra med fyllningen! 

Servera ihop med t ex klyftpotatis och en fräsch sallad så har du perfekt bjudmat!

8 st biffar

En sats köttbullssmet (recept finns här
1/2 paket bacon 
1/2 paket fetaost

Sås:
steksky
grädde
kalvfond 
Maizena

Forma till 8 platta biffar. Tärna 1/2 paket bacon + 1/2 paket fetaost i små bitar och fördela som små högar på biffarna. "Stäng" biffarna så fyllningen inte syns. Platts till biffarna något. Stek i smör på medelhög värme i ca 5 minuter på varje sida. Lägg gärna på ett lock mot slutet, då blir biffarna extra saftiga. Vill du ha sås slår du på önskad mängd grädde och kalvfond. Red med Maizena eller vetemjöl. 


2 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

Verkligen supergott med bacon och feta ost i!!!

Anonym sa...

Ser smarrigt ut! Vågar man testa att göra dem i ugnen istället likt dina köttbullar tro?