onsdag, februari 06, 2013

Mjölk-, gluten- & äggfri småkaka

Jag blev sugen på att röra ihop en nyttigare deg till småkakor. Resultatet blev dessa hasselnötskakor HELT fria från mjölk, mjöl och ägg!

De blev såååå spröda! Hantera dem varsamt för de är ganska sköra. Småkakor utan gluten brukar bli lite 'känsligare'.

Endast 2 msk socker på 30 st kakor är bra!

30 st

50 g mjölkfritt smör/margarin
2 msk rå/rörsocker
2 msk kokos
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
1/2 dl majsmjöl (finmalt)
en nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver

Rör ihop och rulla till en korv (20 cm). Vira in i folie och lägg i frysen i 15 min. Skär i 30 skivor, lägg på plåt m bakplåtspapper. Platta till dem något. 180 grader, i mitten, i 10-12 min. De ska få lite färg. Låt svalna på plåten.





Inga kommentarer: