lördag, juni 22, 2013

Gubbröra på kavring


En klassiker på midsommarbordet!

Jag gör min egna variant men den påminner nog om 'alla andra' recept på gubbröra. Jag stansar ut brödet med en rund pepparkaksform, det blir mycket spill, jag vet ... men det blir ju så snyggt! 

Var hellre för snål med crème fraîchen än för generös - röran får INTE vara lös. 

För ca 25 st 

3 hårdkokta ägg
3 kokta potatisar
1 plåtburk med ansjovis 
1/2 gul lök
1 krm vitpeppar
fryst gräslök 
fryst dill
crème fraîche (den feta)
kavring
färsk dill

Tärna äggen och potatisarna (smått och i samma storlek), strimla ansjovisen och finhacka löken. Blanda med lök, vitpeppar, gräslök, dill och crème fraîche. Brukar vara lagom med 3/4 - 1 1/4 dl crème fraîche, ta hellre för lite och tillsätt mer när röran stått till sig. Låt vila en liten stund i kylskåpet. Stansa ut brödet, klicka på röran och garnera med dill. 



1 kommentar:

Victorias Provkök sa...

Mmm gottigt!! Hoppas du haft en fin midsommar:)
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se