tisdag, september 24, 2013

Mjölk och spannmålsfri välling


Just nu (ja jag hoppas det bara är en tillfällighet) äter vår Tyra, 18 mån, bl.a. mjölk och spannmålsfri kost. Hon slutade med välling i somras men har vägrat gröt sen vi tog bort mjölk och spannmål, så nu har vi testat välling igen som ett komplement. 

Den här vällingen är söt och det tror jag faller de små i smaken! Dessutom är den snäll för magen.

Jag har tyvärr inte exakt mängd, späd med kokosrismjölk till önskad konsistens. Du kan göra extra mycket och spara i kylskåpet nån/några dagar. 

2 dl kokosrismjölk  
Några tsk majsmjöl (tog Risentas finmalda)
Några tsk rismjöl (Risenta)
2 tsk olja
knivsudd salt (kan undvikas)
lite vaniljsocker

Koka upp mjölk, strö över mjölsorterna och vispa noga. Sänk värmen, tillsätt övriga ingredienser. Låt småkoka, späd ev med mer mjölk. Blir det klumpar silar du vällingen. 

Inga kommentarer: