onsdag, oktober 22, 2014

Skurna havrekakor med kanel

Rulla till längder och lägg på plåt 

Skär genast i bitar när du tagit ut plåten ur ugnen 


Det här är småkakan du alltid hinner baka! Ner med alla ingredienser i en mixer och blanda. Rulla till längder och grädda. 

De här kakorna är spröda och bara smääääälter i munnen. De har en underbar smak av kanel. Du kan även skippa kanelen så har du vanliga havrekakor. 

25-50 kakor (beroende på hur stora bitar du skär)

150 g smör (inte margarin!)
3 dl havregryn 
1 1/2 dl socker 
1 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
1-2 tsk kanel 

Mixa samman och rulla till 4 längder. Lägg på 2 plåtar (långsidan). Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, tills de börjar få lite färg i kanten. 15-20 minuter. Skär i bitar direkt och låt svalva på plåten. 



1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för receptet!

Mycket lätt och gott.