onsdag, november 12, 2014

Chokladsnittar utan gluten, ägg & mjölkprotein



Har bakat till Tyras förskola. Lovade kokerskan att göra ett gäng småkakor som är ok att äta för samtliga barn med specialkost. Så det blev dessa gooooa chokladsnittar - utan gluten, ägg och mjölkprotein. Givetvis kan du byta det glutenfria mjölet mot vetemjöl och det mjölkfria margarinet mot smör! 

35 st 

120 g smör 
1 dl strösocker
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl Semper fin mix

pärlsocker 
  1. Mixas ihop. Dela degen i 3 bitar och rulla till 3 längder. Lägg på en plåt med bakpapper och tryck lätt på dem. Strö över pärlsocker ovh tryck fast. Gräddas i mitten av ugnen, 200 grader, 10-12 minuter. Skär längderna direkt i sneda snitt eller trekanter och låt svalna på plåt.



2 kommentarer:

Lillan Börje sa...

Jag har bakat dessa och jag lovar att de är lättlagade och Himmelskt goda. Tack. ♥️

Anonym sa...

Hej,
Bakade dessa helt enligt receptet och resultatet blev inte så trevligt😕
Kakorna flöt ut och blev mer än platta och konsistensen var stenhård.
Vet inte vad jag gjorde fel🤨