fredag, januari 30, 2015

Kyckling i underbar sås!

Bild lånad från Matplatsen.se

Alltså jag säger bara en sak : WOOOOOOOOW! 

Har sneglat länge på det här receptet, men tänkt 'Hur märkvärdigt gott kan det smaka?!'. Alla som testat har blivit helt sålda på det här receptet. Nu förstår jag varför. 

En krämig och smakrik sås som man vill äta med sked! Snabb som vardagsrätt men god som en bjudrätt. Vill man göra den 'finare' kan man ha i persilja tex. 

Jag brukar använda innerfilé som går snabbare att tillaga. Jag bryner dem i stekpanna i smör (+ salt och peppar), lägger dem i ugnsfast form, häller över såsen (redd med lite Maizena i) och strör över ost. Sedan in i ugnen i 225 grader tills osten fått färg. Detta går alltså snabbare än originalreceptet. 

6 personer 

6 kycklingfiléer 
5 dl vispgrädde 
3 dl creme fraiche 
3 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor 
ev 2 tsk sambal oelek

Lägg filéerna i en ugnsfast form. Rör ihop såsen och häll över kycklingen. In i mitten av ugnen, 175 grader, i 1 1/2 h. Vänd gärna på filéerna så de gottar till sig ordentligt i såsen. 

Inga kommentarer: