söndag, augusti 01, 2010

Chokladsnittar

Så jäkla goda, spröda & lättbakade småkakor
Håller sig, som de allra flesta andra småkakor, flera veckor. 
Tänk bara på att småkakor A L L T I D skall förvaras i en plåtburk 
- annars förlorar de sin "krisp". 
Dessutom skall man ALLTID baka på riktigt smör - INTE margarin! 
Smaken är oslagbar med smör!



ca 60 st
200 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling & garnering:
1 ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser 
till en smidig deg. Dela degen i 6 längder & 
forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller 
bakplåtspapper. Platta rullarna något & pensla dem 
med uppvispat ägg. Stö på pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.

Inga kommentarer: