Ja, det här med mängd är inte min grej - det mesta blir på en höft.
Säg att det här skall räcka till 4 "portioner" ....
Den här tzatzikin är grym!
Riv vitlöken!
Tzattziki! Seeveras inte kylskåpskall, då smakar
den inte lika mkt som om den serveras lite ljummen.
turkisk yoghurt (2 dl)
Riv vitlöken!
Pressa ut värskan ordentligt ur gurkan. Blanda sedan
med votlök, honung, salt, peppar & turkisk yoghurt.
den inte lika mkt som om den serveras lite ljummen.
turkisk yoghurt (2 dl)
gurka (en hel)
vitlök (2- 3 st)
honung (ett litet ringel)
citron (några droppar)
salt & svartpeppar
När du rivit gurkan : Lägg den i ett durkslag & salta & låt rinna av ett tag. Rör om då & då. Alt. om du har brådis kan du pressa ur vätskan med händerna. Glöm inte att salt lite extra sen isf! Blanda ihop gurkan med övriga ingredienser. Låt tzatzikin stå till sig innan servering & glöm inte att smakerna kommer fram bäst om den inte serveras kylskåpskall - det gäller alla såser & röror!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar