söndag, augusti 01, 2010

Tzatziki

Ja, det här med mängd är inte min grej - det mesta blir på en höft. 
Säg att det här skall räcka till 4 "portioner" .... 
Den här tzatzikin är grym!

 Riv vitlöken!

 Pressa ut värskan ordentligt ur gurkan. Blanda sedan 
med votlök, honung, salt, peppar & turkisk yoghurt.

  Tzattziki! Seeveras inte kylskåpskall, då smakar
den inte lika mkt som om den serveras lite ljummen.


turkisk yoghurt (2 dl)
gurka (en hel)
vitlök (2- 3 st)
honung (ett litet ringel)
citron (några droppar)
salt & svartpeppar

När du rivit gurkan : Lägg den i ett durkslag & salta & låt rinna av ett tag. Rör om då & då. Alt. om du har brådis kan du pressa ur vätskan med händerna. Glöm inte att salt lite extra sen isf! Blanda ihop gurkan med övriga ingredienser. Låt tzatzikin stå till sig innan servering & glöm inte att smakerna kommer fram bäst om den inte serveras kylskåpskall - det gäller alla såser & röror!

Inga kommentarer: