En RIKTIG god cole slaw smakar GRYMT till t ex grillat, kallskuret och på mackan. Det är så enkelt, men ack vad gott det blir!
Glöm inte att snabbt doppa kålen i kokande vatten - då får du perfekt konsistens!
6 personer (om det äts till t ex grillat)
ett halvt kålhuvud
2 skalade morötter
en liten gul lök
majonnäs
gräddfil
lite vinäger
lite dijonsenap
lite honung
salt och svartpeppar
Strimla kålen tunt och doppa den några sekunder i kokande, salt vatten. Häll i durkslag och kyl med kallt vatten. Krama ur allt vatten och lägg kålen i en skål. Riv ner moroten (grovt) och finstrimla löken. Tillsätt valfri mängd majonnäs och gräddfil och smaksätt med vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar. Låt stå ett tag innan servering, helst i rumstemperatur så alla smaker kommer till sin fulla rätt.
1 kommentar:
Ser bra ut, Sara! :-)
Skicka en kommentar