söndag, augusti 01, 2010

Cole slaw



En RIKTIG god cole slaw smakar GRYMT till t ex grillat, kallskuret och på mackan.  Det är så enkelt, men ack vad gott det blir!

Glöm inte att snabbt doppa kålen i kokande vatten - då får du perfekt konsistens!

6 personer (om det äts till t ex grillat)

ett halvt kålhuvud
2 skalade morötter
en liten gul lök
majonnäs
 gräddfil
lite vinäger
lite dijonsenap
lite honung
salt och svartpeppar

Strimla kålen tunt och doppa den några sekunder i kokande, salt vatten. Häll i durkslag och kyl med kallt vatten. Krama ur allt vatten och lägg kålen i en skål. Riv ner moroten (grovt) och finstrimla löken. Tillsätt valfri mängd majonnäs och gräddfil och smaksätt med vinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar. Låt stå ett tag innan servering, helst i rumstemperatur så alla smaker kommer till sin fulla rätt. 



1 kommentar:

Sara sa...

Ser bra ut, Sara! :-)