söndag, november 14, 2010

Kräftpaj med sparris & västerbottenost


Bild lånad från Allt om mat

GRYM paj som blev så jäkla god och som var SÅ enkel att göra. Jag uteslöt krondillen och la på kräftstjärtarna när pajen skulle serveras.

Snälla, testa denna!!

Glöm inte att servera den ljummen eller rumsvarm, då smakar den som godast!
Deg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g smör
2 msk kallt vatten 

Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 knippa dill
4 dillkronor
salt
peppar
lite kajennpeppar
1 knippa grön sparris
300 g kräftstjärtar
1 1/2 dl riven västerbottenost 

Blanda ihop mjöl och salt med hackat smör och kallt vatten, och arbeta hastigt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt i kylen en stund. Tryck sedan ut den i en smord pajform och 
förgrädda skalet i 10 minuter i 225 grader eller tills det fått lite färg. Låt svalna något. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, hackad dill, hackade dillkronor och kryddor. Bryt av den nedre delen av sparrisstänglarna. Fördela avrunna kräftstjärtar och sparris i pajskalet och täck med riven ost. Häll över äggblandningen och grädda i 25 minuter i 225 grader. Kan dekoreras med rom och dillvippor.

Inga kommentarer: