De här GRYMT enkla kakorna kan man
smaksätta hur man vill. De är spröda & himmelskt goda.
Jag brukar dela på degen innan jag tillsätter smaksättningen.
Därefter smaksätter jag, den här gången blev det med
1 msk kanel i ena degen och ett par droppar röd
karamellfärg & 3 msk mortlad polkaströssel i den andra.
Jag tycker de här är roliga att ge bort i present
- slå in i cellofan & piffa till det med ett snyggt snöre.
Så uppskattat!
50 kakor
200 g smör (INTE margarin)
1 dl socker
1 1/4 dl potatismjöl
knappt 4 dl vetemjöl
2 msk kanel (kan bytas ut mot annan smak,
t ex kakao, vaniljsocker)
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa/hacka ihop samtliga ingredienser. Rulla degen till ett par långa stänger & dela i 50 lika stora bitar. Rulla till bollar & lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck med en gaffel lite lätt på kakorna för att få gaffelmärken. Det underlättar om du doppar gaffeln i mjöl. Gräddas i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Tänk på att INTE ha kvar kakorna på plåten, då fortsätter gräddningen & kakorna riskerar att brännas på undersidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar