söndag, december 12, 2010

Gaffelkakor

De här GRYMT enkla kakorna kan man 
smaksätta hur man vill. De är spröda & himmelskt goda. 
Jag brukar dela på degen innan jag tillsätter smaksättningen. 
Därefter smaksätter jag, den här gången blev det med 
1 msk kanel i ena degen och ett par droppar röd 
karamellfärg & 3 msk mortlad polkaströssel i den andra. 
Jag tycker de här är roliga att ge bort i present 
- slå in i cellofan & piffa till det med ett snyggt snöre. 
Så uppskattat!



50 kakor

200 g smör (INTE margarin)
1 dl socker
1 1/4 dl potatismjöl
knappt 4 dl vetemjöl
2 msk kanel (kan bytas ut mot annan smak,
t ex kakao, vaniljsocker)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa/hacka ihop samtliga ingredienser. Rulla degen till ett par långa stänger & dela i 50 lika stora bitar. Rulla till bollar & lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck med en gaffel lite lätt på kakorna för att få gaffelmärken. Det underlättar om du doppar gaffeln i mjöl. Gräddas i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Tänk på att INTE ha kvar kakorna på plåten, då fortsätter gräddningen & kakorna riskerar att brännas på undersidan.

Inga kommentarer: