söndag, januari 16, 2011

Kladdkakan med stort K

Okej, jag har testat en hel del recept
kladdkaka....
.. och håll i er:
-Här är det bästa, bästa, bästa receptet!
Kakan blir sådär kletig så man bara
dör. Den är chokladig & helt underbar.
Tänk på en sak: en kladdkaka skall RÖRAS
ihop, inte vispas - då slår du in luft i 
smeten & det vill du inte ha för då
får du en torr kladdkaka!
Jag gräddar den 17 min - då blir den
PERFEKT!


2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner smeten i en brödad form. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Låt svalna och servera med grädde eller glass.

Inga kommentarer: