söndag, januari 16, 2011

Vit chokladpannacotta

Okej, jag ska ärligt erkänna att ordet pannacotta
skrämt mig lite. Jag har trott att det är svårt att 
göra ..... fram tills NU! 
Det här receptet innehåller 4 ingredienser
så det går barnsligt fort att göra.
Vill du kan du göra hallongelé (vatten, socker,
gelatin & hallon) och hälla över pannacottan 
när den stelnat. Eller så siktar du lite kakao över
eller helt enkelt bara serverar den som den är!


6 portioner

5 dl vispgrädde (går bra med magrare)
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
2 gelatinblad

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Koka upp grädden och vaniljsocker. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering. 

Inga kommentarer: