Okej, jag ska ärligt erkänna att ordet pannacotta
skrämt mig lite. Jag har trott att det är svårt att
göra ..... fram tills NU!
Det här receptet innehåller 4 ingredienser
så det går barnsligt fort att göra.
Vill du kan du göra hallongelé (vatten, socker,
gelatin & hallon) och hälla över pannacottan
när den stelnat. Eller så siktar du lite kakao över
eller helt enkelt bara serverar den som den är!
6 portioner
5 dl vispgrädde (går bra med magrare)
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
2 gelatinblad
Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Koka upp grädden och vaniljsocker. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar