tisdag, januari 11, 2011

Köttfärslimpa



Det här är den saftigaste köttfärslimpan! Den smakar så himla gott och det tack vare tomatpuré, torkad timjan och lök. Testa den här, den kommer bli en favorit!

3-4 personer

500 g nöt- eller blandfärs
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar


Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Servera med kokt potatis, sås, pressgurka och lingonsylt.

1 kommentar:

Helena Frisk sa...

Allt ser väldigt mumsigt ut. Måste prova pressgurkan tror jag. Varför är vissa ord överstrukna?