.. tack ANNA som bjöd på denna ljuvliga dessert!
Igår bjöd jag på den till fredagsmyset & min sambo
Den här svänger man ihop snabbt & förvarar den i
kylskåpet. Bakas GÄRNA dagen innan.
Eftersom den blir kladdig så håller den
sig ett par dagar utan att bli torr.
Kan med fördel frysas in.
Browniesmet
150 g smör
1 dl kakao
4 ägg
4 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Philadelphiasmet
200 g philadelphiaost
2 äggulor
2 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
Smält smöret och rör ut kakaon i det. Medan smöret svalnar rör ihop äggen och sockret. Blanda bakpulvret med mjölet, blanda ihop det med "äggsmeten" och sedan smöret. Rör ihop philadelphian med äggula, socker & vaniljen. Klä en ungsform med bakplåtspapper eller smörj & bröda en rund form med avtagbara kanter. Häll i brownissmeten. Klicka ut philadelpiaröran och dra den i fina mönster med en kniv. Grädda kakan lågnt ner i ugnen i 150 grader i ca 30 min om du använder en ugnsform. Använder du en rund form gräddas
den i ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar