lördag, februari 19, 2011

GRYM fläskfilé

..än en gång.. Anna, tack!
Laga det här, det är en uppmaning!!!
Perfekt bjudrätt som kan förberedas
helt innan gästerna kommer.
OTIPPAT jäkla gott!!

3 portioner

 500 g fläskfile
salt 
peppar

1 dl vatten 
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
saft av 1 lime

Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta & peppar. Eller gör som jag. Helstek köttet i stekpanna & kör sedan klart i ugnen i 175 grader till en innertemp på 77 grader. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, grädde, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta. Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter. Om du helsteker köttet serverar du det brevid. Servera med jasminris som du lägger i en suffleform & vänder upp & ner. Servera gärna med stekt morot, broccoli & sockerärtor.


Inga kommentarer: