torsdag, februari 17, 2011

Havrekakor med kanel

Rörs ihop på ett kick!
Goda till glassen eller som de är.
Beroendeframkallande ....

30 st

3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl 
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat 
1-2 tsk kanel
150 g rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Åååh där är de ju. Kakorna. De jag fick av dig när ni kom hem till oss på middag. De var LJUVLIGA! Minst sagt! DE skall jag göra snarast. Mums! Och Tack <3

P.Ambjörnsson

Sara sa...

Ja visst är de bara sååå goda?! :-) Kommer gärna upp med en ny sort!
Kraaam på dig! /Sara