söndag, februari 13, 2011

Köttfärspaj

Mamma Mia ... eller ska jag säga Daniel Daniel?!
Idag svängde Daniel ihop den här GRYMMA pajen.
Den går snabbt att göra eftersom man har
smördeg som botten, istället för att göra
egen pajdeg.
Pajen smakar mustigt & helt fantastiskt,
Jag är heeeelt salig!

lök
grön sparris
morot
broccoli
kantareller
köttfärs
grädde
mjölk
ägg
salt
peppar
ost
smördeg

Finhacka lök & morot. Skiva sparrisen i centimeterstora bitar. Dela broccoli i mindre bitar. Stek i smör tillsammans med kantarellerna. När de fått färg (5 minuter), ställ åt sidan.
Stek köttfärsen & rör sedan ihop med grönsakerna. Tryck ut en smördegsplatta (eller två) i en ugnssäker form eller pajform. Häll över köttfärsblandningen. Rör ihop 2 ägg, 1 dl mjölk, 1 dl grädde, salt & peppar & häll över. Strö över ost. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, i ca 20 minuter. Låt svalna något, så alla smaker kommer till sin rätt!!

Inga kommentarer: