lördag, februari 12, 2011

chokladparfait

Vill du imponera på dig själv eller gästerna?
Snälla, gör denna UNDERBARA parfait!
Enkel att göra så det förslår!
Den är len, chokladig & så jäkla god.
Frys i en form, i portionsglad, skålar...
... eller vad du nu önskar!
Den här desserten kan du förbereda 
dagen innan om du vill. Ställ fram den
10 minuter innan servering!
Käärleeek!!
6 personer
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 äggulor
1 dl strösocker
150 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Koka upp mjölk och vaniljsocker. Vispa äggula och socker i en kastrull.  Häll över den varma mjölken och sjud krämen på svag värme tills den tjocknar; då är temperaturen 85°. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma krämen. Låt kallna!!!  Vispa grädden lätt och blanda den med chokladkrämen. Häll chokladsmeten i portionsformar som rymmer ca 1 dl. Täck och ställ i frysen.

Inga kommentarer: