Inspirationen flödar & idag blev det middag med hetta!
Snabb kycklingrätt med goda smaker. Vill du ha ännu mer hetta kan du ta i mer sambal oelek, kände dock att 1 tsk räckte för min del.
Kyckling & grönsaker
....& så på med sås & ost
Riset tryckte jag ner i en
cylinderformad, hög form
I bakgrunden; tomat, advokado, citron, salt & peppar
Take a bite!
2 stora eller 3 "lagoma" portioner
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 morot
salt
peppar
4 stora (frysta) broccolibuketter
2,5 dl valfri grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning "Örtagården"
en knivsudd socker
riven ost
Skiva morot & lök på valfritt sätt & stke några minuter i olja. Lägg sedan åt sidan. Skiva kycklingfiléen & stek. Salta & peppra. Stek den inte helt klar, eftersom den skall in i ugnen. Lägg kycklingen i en ugnssäker form & lägg över de stekta grönsakerna. Skär broccolin i mindre bitar & lägg på. Blanda ihop såsen & häll över. Strö på ost. Gratinera i ugnen i 225° tills osten får färg. Servera med valfri sallad & exempelvis ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar