Rullade i pärlströssel
Det här är det "senaste" i kakväg och givetvis var jag sugen på att testa.
Oj oj oj oj oj oj oj .... I`M IN HEAVEN! Här har du ett mellanting på småkaka och muffins. Den passar perfekt till fredagsfikat om du vill bjuda på nåt "lagomt".
Du kan smaksätta, färgsätta och fylla dem hur du vill ... det är bara fantasin som stoppar!
Perfekta att frysa!
100 g smör
1,4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
1,4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
Exempel på fyllning
300 g philadelphiaost
100 g vit choklad
1 dl hallon (kan bytas ut eller uteslutas)
100 g vit choklad
1 dl hallon (kan bytas ut eller uteslutas)
strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och till sist mjölken. Lägg bakplåtspapper på några plåtar och klicka ut smeten, i teskedsstorlekar. Ha ett stort mellanrum mellan klickarna eftersom de sväller i ugnen. Grädda kakorna i ugnen i ca 6 min för små och max 10 min för stora. De ska INTE brännas på kanterna. Låt svalna på galler.
Gör fyllningen under tiden kakorna svalnar. Smält chokladen. Mixa/mosa hallonen till pure, jag använde frysta (tinade). Rör ihop philadelphiaosten med chokladen. Blanda ner hallonpurén. Bred fyllningen på hälften av kakorna rätt kraftigt längst ut på sidorna. Sätt ihop två och två. Rulla sidorna i strössel. Förvaras i burk i kylskåpet.
Gör fyllningen under tiden kakorna svalnar. Smält chokladen. Mixa/mosa hallonen till pure, jag använde frysta (tinade). Rör ihop philadelphiaosten med chokladen. Blanda ner hallonpurén. Bred fyllningen på hälften av kakorna rätt kraftigt längst ut på sidorna. Sätt ihop två och två. Rulla sidorna i strössel. Förvaras i burk i kylskåpet.
4 kommentarer:
Åååhhhh, såna MÅSTE jag prova att göra. Vill slicka på skärmen.. :-)
Hahaha, testa dem så du slipper slicka på skärmen! Sååå goda!
åå, vilka fina!! dom måste jag testa :) har följt din blogg ett tag Sara och jag gillar´n som tusan!! torsken med spenat och grädde äter vi en dag i veckan numera :) tack för det! //lina (frida fsk i vbg)
Åh, va kul att du följer min blogg :-) Ännu roligare att du lagar min mat! Testa det receptet jag la upp i tisdags, torsk med spenat, honung & dijon!!!
Ska testa andar varianter av whoppies, med mer vuxensmak. De här uppskattades av både barn & personal på jobbet!!
Skicka en kommentar