lördag, mars 26, 2011

Pasta med kräftstjärtar, vitt vin & avokado

Lördagsmiddagen blev en av de godaste OCH snabbaste på länge.
Jag kokade pasta & under tiden gjorde jag "såsen" i stekpannan. Sen vände jag ner pastan & lät det gotta till sig några minuter. Snabbt va?
Den här pastarätten tycker jag absolut kan funka som en bjudrätt, du kan välja vad du vill för ingredienser. Du kan med fördel ha kött istället för kräftstjärtar. Använd då istället kalvfond & rött vin. Snälla, prova det här receptet!

 Grön sparris, röd chili, vitlök & rödlök

 Stek grönsakerna i olivolja medan pastan kokar

 Tillsätt tomatpuré, vatten, hummerfond, 
vitt vin & smaka av med salt & vitpeppar

 Rätten toppas med avrunna kräftstjärtar, 
riven parmesan & avokado

Pastan kommer från (skräll?) ÖB 
& heter Bon Mondo, 12.90 kr

2 personer

1 hackad rödlök
1/2 finhackad röd chili
1 finhackad vitlöksklyfta
8 stänglar sparris (frysta)
olivolja
valfri pasta

Stek grönsakerna i olivolja tills de mjuknat. Tillsätt:

1 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
3 msk vitt (matlagnings) vin
4 msk vatten
4 msk grädde
fryst persilja

Rör om & låt puttra tills pastan är klar. Vänd sedan ner pastan & låt den dra så pastan suger åt sig av såsen. Tänk på att detta inte är nån "såsig" pastarätt, men späd gärna med vatten om du tycker den blir torr. Servera med kräftstjärtar, tärnad avokado & riven parmesan.

Inga kommentarer: