fredag, mars 25, 2011

Chokladpaj

,,,, är nåt jag aldrig gjort tidigare. Ikväll ville jag göra nåt nytt med choklad till fredagsmyset. Hittade det här receptet på recept.nu & det verkade kanonlätt. Pajskalet mixas ihop & fyllningen rörs ihop. Bara 2 moment! Jag la till kakao i pajskalet för att få ytterligare mer chokladsmak. Dock hände det nåt ... fyllningen "skiktade" sig & det blev inte alls som på bilden. På bilden ser det ut som slät mousse men så blev inte resultatet. DOCK blev det kanongott! Chokladigt & mäktigt! Testa den!


 Pajskalet kan du mixa ihop - snabbt & enkelt

 Kavla ut degen & rulla sen upp den på kaveln. Sen kan du 
lätt rulla över degen över pajformen utan att den går sönder

 När pajskalet är på plats kan du köra med kaveln över 
pajformen, då lossnar överbliven deg.

 En klick lättvispad grädde till smakade mums


Pajskal

125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 msk strösocker
2 msk kallt vatten
 
Fyllning
 
4 ägg
1 dl strösocker
2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad

Pajskal: Sätt ugnen på 175°. Mixa smör, mjöl & kakao i en mixer. Tillsätt socker och vatten och arbeta hastigt ihop. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanterna och nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 15 minuter innan du förgräddar pajskalet i ca 10 minuter, i mitten av ugnen. Ta bort folieremsan och låt pajskalet svalna. Höj ugnstemperaturen till 200°. Fyllning: Grovhacka chokladen. Vispa samman ägg och socker och rör ner sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet och häll sedan ner chokladhacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40–45 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde.

Inga kommentarer: