tisdag, mars 01, 2011

Snabba frallor utan jäsning


 

Oh my good! Tidsbrist? Den ursäkten kan du inte köra med längre! Det här är ett grymt recept på frallor som INTE behöver jäsas.

Du bakar ut dem och sätter in dem i ugnen, sätter på värmen och VIPS så har du strax rykande, färska frallor! Snälla, snälla ... prova det här receptet! Tänk på att det inte är så kinkigt med vilket mjöl du använder, dock så tycker inte jag det blir gott med alltför grovt mjöl.

Cirka 15 stycken
50 g jäst
4 dl vatten
3 msk matolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl/vetemjöl special

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör till jästen löst sig. Tillsätt olja, sirap och salt. Blanda sist mer mjölet, tänk på att spara lite till utbaket. När du arbetat degen stjälper du upp den på en bänk och delar i 15 lika stora delar. Rulla till frallor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg/sirap och strö på exempelvis vallmofrö. Sätt in i mitten av ugnen, sätt på ugnen på 200 °. Grädda tills frallorna fått fin färg, 25-30 minuter. Låt frallorna svalna på galler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Perfekta när man inte har så gott om tid. Snabba, enkla och supergoda! Har även provat att göra dom med lite olika mjölsorter :)

Gabriella sa...

Stort tack för ditt recept!
Bjöd familjen på bullarna i morse och de blev en stor succé och kommer absolut att göras fler gånger!!
Vänligen Gabriella