tisdag, mars 01, 2011

Fläskfilé fylld med kantarellost

Mums, va gott! Perfekt att bjuda dina gäster på!
Fläskfilé är riktigt gott, om man som med allt annat kött, tillagar det på rätt sätt. Jag föredrar att först steka fläskfilén på hög värme i stekpanna för att sedan köra klart den i ugnen till 76°. Sen kan man med fördel vira in köttet i folie så inte köttsaften går förlorad. Dessutom går köttet upp ett par grader i temperatur & blir perfekt! En stektermometer köper du för under hundralappen på t ex Ica, Rusta, Coop. Det är verkligen en investering. Jag kör klart mitt kött i 150 °, jag tycker inte om att chocktillaga kött, då blir det bara torrt.


3 personer

1 fläskfilé
salt
peppar
2 klyftor vitlök
1 rödlök
 några matskedar creme bonjour kantarell
färsk timjan
smör


Skär upp ett litet snitt längs fläskfilén och fortsätt sedan "snitta" upp köttet så det blir en platta (se klipp). Salta & peppra. Bred över osten, finhacka lök & vitlök & strö över. Riv lite färsk timjan & lägg på. Vira ihop köttet, bind ihop det & stek på hög värme i smör. Tänk på att steka det ÖVERALLT så du stänger alla porer. Gör du inte det kommer köttet bli torrt. Kör klart i 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 76°, det tar ca 20 minuter. Servera med potatis (klyft, pressad, gratäng) & en god sås.

Inga kommentarer: