Alltså, jag gillar det här med att koka pasta & sedan röra ner den med övriga ingredienser. Tycker inte om att äta pasta med en fet sås brevid.
Här är ytterligare ett exempel på principen pasta + quorn/köttfärs + grönsaker. Dessutom blir det mkt smalare att göra pastan såhär. Till två stora portioner är det bara 2 msk grädde! Den här rätten är lite som Sverige vs Italien!
Rosta pumpafröna i torr stekpanna på maxtemp
till de början knastra. Skaka om & stek tills alla
fått lite färg
Vänd ner pastan i stekpannan & låt gotta
till sig så pastan suger åt sig av grädden
2 portioner
pasta
2 dl quornfärs/köttfärs
1 gul lök
10 frysta, gröna sparrisar
1-2 dl kantareller
salt
peppar
1 krm torkad timjan
en knivsudd socker
2 msk grädde
2 msk vatten
ruccola
Koka pastan. Stek under tiden färs + grönsaker i en stekpanna, i olivolja. Salta, peppra & tillsätt socker & timjan, som du smular lite mellan fingrarna. Rör ner pastan, tillsätt grädde & socker & klipp ner ruccola. Låt allt gotta till sig en stund innan servering. Strö över rostade pumpakärnor & riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar