Det här blev bidraget till fredagsfikan på jobbet. Riktigt god!
12 bitar
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200°. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till. Jag bakade den i knappt 30 minuter & den blev inte så kladdig, skall testa 25 minuter nästa gång för att vara exakt & i 180°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar