fredag, april 01, 2011

Vit chokladkladdkaka med mandelmassa & saffran

Det här blev bidraget till fredagsfikan på jobbet. Riktigt god!
Snabb att göra & dessutom väldigt vacker. Skall testa den utan saffran nästa gång & grädda den aningen kortare, så den blir kletigare. Skall dessutom baka den i 180° istället för 200°, eftersom kanterna blev lite brända. Jag förvarade den i kylskåpet & ställde fram den en stund innan. Den är härligt kompakt & det behövs bara en liten bit för att mätta sötsuget! Jag serverade hallongrädde till.



12 bitar

2 1/2 dl strösocker

1 dl riven mandelmassa

2 dl vetemjöl

3 ägg

5 msk vaniljsocker

1/4 tsk salt

125 g smör

100 g vit choklad

1 påse saffran á 0,5 g (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 200°. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen. 
Grädda i 30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.  Jag bakade den i knappt 30 minuter & den blev inte så kladdig, skall testa 25 minuter nästa gång för att vara exakt & i 180°.

Inga kommentarer: