söndag, mars 27, 2011

Tapas

Söndagstapas!
Idag testade vi lite nya, goa grejer. Bland annat så stekte Daniel grymt goda jätteräkor - receptet får ni nedan. Tapas är så grymt mysigt & gott - men kräver inte så mkt planering. Mkt finns ju att köpa i affären, sen kan man göra mkt hemma om man känner för det.

 Raclette från Falbygdens ost. En halvmjuk, saltad
ost som smakar godare än den luktar! Raclette brukar
man vanligtvis smälta, då kommer dess unika smak fram.

 Cabanossy. En mild, syrlig ölkorv

 Inlagda, syltade gröna tomater med smak av kanel

 Närmast i bild; Coppa från Fiorucci. Bakom ligger Bresaola
från Delizie. Coppa är en italiensk, lufttorkad skinka. Bresaola
är lufttorkat nötkött

 Jätteräkor med vitlök, ingefära & chili

 Machego & Raclette, båda från Falbygdens ost. Machego är 
en spansk fårost som smakar helt underbart. Hård men ändå
mjuk om den får stå framme en stund

Gorgonzola Intenso. Smakrik gorgonzolaost från Galbani,
här toppad med gröna tomater

Heta jätteräkor

jätteräkor
färsk, finhackad ingefära
finhackad vitlök
chilipulver
salt
olivolja

Stek vitlök & ingefära i olivolja. Tillsätt räkor & stek dem färdigt, det går väldigt snabbt. Salta & smaka av med chilipulver. Servera direkt.

Inga kommentarer: