Söndagstapas!
Idag testade vi lite nya, goa grejer. Bland annat så stekte Daniel grymt goda jätteräkor - receptet får ni nedan. Tapas är så grymt mysigt & gott - men kräver inte så mkt planering. Mkt finns ju att köpa i affären, sen kan man göra mkt hemma om man känner för det.
Raclette från Falbygdens ost. En halvmjuk, saltad
ost som smakar godare än den luktar! Raclette brukar
man vanligtvis smälta, då kommer dess unika smak fram.
Cabanossy. En mild, syrlig ölkorv
Inlagda, syltade gröna tomater med smak av kanel
Närmast i bild; Coppa från Fiorucci. Bakom ligger Bresaola
från Delizie. Coppa är en italiensk, lufttorkad skinka. Bresaola
är lufttorkat nötkött
Jätteräkor med vitlök, ingefära & chili
en spansk fårost som smakar helt underbart. Hård men ändå
mjuk om den får stå framme en stund
Gorgonzola Intenso. Smakrik gorgonzolaost från Galbani,
här toppad med gröna tomater
Heta jätteräkor
jätteräkor
färsk, finhackad ingefära
finhackad vitlök
chilipulver
salt
olivolja
Stek vitlök & ingefära i olivolja. Tillsätt räkor & stek dem färdigt, det går väldigt snabbt. Salta & smaka av med chilipulver. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar