onsdag, mars 02, 2011

Torsk med äggsås

Det här är en riktig klassiker som min mamma Aina lagat i alla år. Det väcker många minnen & jag älskar verkligen den här rätten!


4 personer

600 g torskfilé
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Till såsen: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och eventuellt broccoli eller gröna ärtor. På bilden har jag även en tomat- & rödlökssallad till.

Inga kommentarer: