tisdag, mars 15, 2011

Torsk med spenat, dijon & honung

Mums, det här blev en god & fräsch tisdagsmiddag. Snabb & god!
Du har de flesta ingredienserna hemma & det är inga konstigheter. Bara skära fisken i bitar, röra ihop såsen & hälla över. In i ugnen & sen klart!
Jag kokade ris (parboiled) & gjorde en fräsch sallad på gurka, sockerärtor & avokado. Jag ringlade över lite olivolja, några droppar citron & kryddade med flingsalt & lite chilipulver.

 Skär den tinade torsken i mindre bitar.
Salta & peppra
 Gurka, avokado & sockerärtor med en skvätt olivolja,
citron, salt & chilipulver
Häll såsen över fisken & grädda i 
225° i 15 minuter
Fisken serverades med kokt ris & grönsaker

3 personer
1 torskblock (eller hoki, sej)
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk honung
rivet skal från 1 citron
saften från 1/2 citron
1 dl hackad spenat (tinad)
salt
vitpeppar
chilipulver

Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i mindre bitar & lägg i en ugnssäker form. Salta & peppra. Rör ihop grädde, dijonsenap, honung, citronskal- & saft, spenat & salta & peppra. Häll över såsen över fisken & strö över lite chilipulver - det ger fin färg. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Inga kommentarer: