Vad får man till middag när man ber sin sambo fixa nåt "Lätt & fräscht"? En sallad kanske? Soppa? Nej nej nej... Daniel slänger upp 2 rejäla kalvschnitzlar på bordet! Här skall det ätas kött!
Men oj vilken middag han serverade! Det var bland det möraste köttet jag någonsin ätit. Han bankade ut kalven till dubbla storleken & stekte det perfekt. Dock var äggen slut så det blev ingen dubbelpanering, men det var nästan godare så här, det kändes fräschare.
2 kalvfiléer
enkelpanering eller dubbelpanering
salt
peppar
smör
Sås:
1 gul lök
smör
2 msk kalvfond
1 dl öl
1/2- 1 dl vatten
mörk Maizena
Stek finhackad lök i smör, så den blir mjuk. Tillsätt övriga ingredienser (inte Maizena) & låt koka i 15 minuter. Red av med Maizena tills såsen tjocknar lite.
Stek under tiden köttet i smör, på hög temperatur, ca 1 minuter/sida.
Servera med råstekt potatis, kapris & anjovis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar