Gräsänka, enorm hunger & tomt kylskåp. Fick bli en rensning av det som fanns att tillgå. Snabbt skulle det gå också! Medan bulguren kokade i 10 minuter fräste jag grönsaker med ingefära & vitlök. Sen i med bulgur + kräftstjärtar = färdigt! Vad tog det? Hm... 12 minuter?! Det här smakade thai & föll mig i smaken. Dessutom blev det en nyttig rätt!
1 portion
bulgur (mängd beror på hunger)
kräftstjärtar i lake (jag tog en hel burk)
1/2 gul lök
broccoli
sugarsnaps
1 fichackasvitlöksklyfta
1 tsk finhackad ingefära
1 tomat
salt
peppar
chilipulver
honung
olivolja
Koka bulguren. Stek under tiden lök, broccoli, sugar snaps, vitlök & ingefära i olivolja. Salta & peppra & tillsätt chilipulver efter önskemål. Ringla över liite honung. Häll av bulguren & häll ner tillsammans med grönsakerna. Dela tomaten & ta bort "inkråmet". Finhacka & häll ner. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna, vänd runt så de blir varma & servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar